Prestižni Adidas Next Generation turnir, koji se ovog vikenda igrao u Zadru u dvorani Krešimir Ćosić, završio je pobjedom Barcelone nad Zaragozom rezultatom 81-54. Finalnu utakmicu, kao i svakog dana turnira, pratilo je više od 50 NBA scouta te brojni predstavnici medija iz cijele Europe. Uz Zadar, domaćini Adidas Next Generation turnira bili su München i Patras, a nakon zadarskog, četvrti kvalifikacijski turnir je u Beogradu. Final Four za mlade igrat će se od 19. do 21. svibnja 2023. u Žalgiris areni u gradu Kaunasu u Litvi u sklopu Final Foura pod palicom Eurolige.

Najbolju petorku turnira čine: Lucas Langarita iz Casademont Zaragoze, Toni Bilić iz Cedevite Olimpije, Mouhamed Faye iz ANG tima, Dame Sarr iz FC Barcelona U18 i Kasparas Jakučionis, koji je osvojio i nagradu za MVP-a. On tako na finale sa svojim timom putuje u rodnu Litvu. Pehar pobjednicima predale su odgovorna menadžerica Adidas Global Basketball za košarku Jelena Soče te organizatorica turnira Zdenka Zrilić iz tvrtke Sport Event.

Treće mjesto osvojila je momčad Next Generation Team Zadar čiji su igrači iz različitih europskih klubova rezultatom 81-68 pobijedili momčad Cedevite Olimpije Ljubljana. Zadar je završio šesti, nakon što je u utakmici za peto mjesto izgubio od Maccabija 91:59.