Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podignuo je optužnicu protiv zadarskog poduzetnika koji je promet svog slastičarskog objekta, a radilo se o 113.167 kuna, zadržao za sebe umjesto da ga uplati na račun društva, čime je društvo doveo do blokade i posljedično stečaja. Nakon zatvaranja objekta odselio je u Irsku, no to ga neće spasiti od kaznenog progona.

Prije podizanja optužnice državno odvjetništvo provelo je istragu, ispitalo svjedoke i provelo vještačenje. Vlasnik slastičarne rekao je da se ne smatra krivim i da nije počinio kazneno djelo. Iz iskaza računovotkinje bilo je vidljivo da je on u kolovozu 2018. prestao polagati novac u blagajnu, zbog čega je nastao utvrđeni manjak.

Vještakinja je potom dala mišljenje da je temeljem proknjiženih transakcija na blagajničkim dnevnicima utvrđeno da je društvo imalo u blagajni na dan 31. prosinca 2018. iznos od 113,167,06 kuna, a da taj iznos nije položen na žiro račun društva.

Rezultati provedene istrage daju dovoljno osnova za podizanje optužnice jer je nedvojbeno utvrđeno da je okrivljenih počinio kazneno djelo zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, stoji u optužnici što ju potpisuje zamjenik županijskog državnog odvjetnika Goran Troskot.