Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela Krivotvorenje službene ili poslovne isprave i Subvencijsku prijevaru.

Naime, sumnjiči ga se da je u svojstvu direktora i odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem na zadarskom području, pri ostvarivanju prava na državnu potporu za očuvanje radnih mjesta nadležnom tijelu dostavio neistinitu dokumentaciju o zaposlenju jednog zaposlenika, a koji u stvarnosti nije bio zaposlen u trgovačkom društvu tijekom 2021. godine.

Nadalje, sumnja se da je na osnovu tako krivotvorene dokumentacije trgovačkom društvu pribavljena nepripadna imovinska koristi u iznosu od preko 700 eura, dok je istovremeno članu obitelji navodnog zaposlenika pričinjena materijalna šteta od preko 800 eura, kao razlika poreza na dohodak za 2021. godinu, budući nije ostvario poreznu olakšicu na uzdržavanog člana obitelji.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 52-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava.