Hoće li zahlađenje odnosa na relaciji direktora KK Zadar Davida Gunjevića i Nadzornog odbora dovesti do krajnje situacije, odnosno smjene direktora?

Direktor Gunjević sinoć je, gostujući u Podcast inkubatoru, najavio kako će ostati pri svojoj odluci o otkazima trojici klupskih trenera, kao i da neće potpisati zadužnicu prema ŠC Višnjik, što od njega Nadzorni odbor traži. Također je rekao kako u ovom trenutku petorica igrača imaju mogućnost napustiti klub, a najbliži tome je Antonio Jordano.

- Pet igrača poslalo je obavijest o dospjelom dugu, što znači da u svakom trenutku mogu napustiti klub. Komuniciramo s agentima, nema tu puno ljubavi, to je posao i ako se gleda iz tog konteksta to je najnormalnija stvar. Pronaći ćemo neki novac i zadržati neke od njih da ne dođe do potpunog osipanja. Prema mojim informacijama Antonio Jordano će napustiti klub, rekao je Gunjević.

Tek će se vidjeti hoće li to pravo iskoristiti Luka Božić, Karlo Žganec, Leon Šantelj, kao i Dario Drežnjak, kojeg imenom nije spomenuo.

Komentirao je i spor s Nadzornim odborom, koji je od njega na prošloj sjednici zatražio da povuče otkaze trojici klupskih trenera - Mariju Mandiru, Petru Popoviću i Toniju Matešiću, te da pristane obročnu otplatu duga Višnjiku.

- Nadzorni odbor poništava otkaze? Tko vodi klub? Ja neke stvari ne mogu potpisati, kao što se radilo nekada. Što se tiče otkaza, čuje se glasna manjina, a svi koji poznaju košarku daju mi podršku. Trebali smo ići u rezanje troškova, a sportski direktor odredio jer tri imena koja su višak. Moram reći da svi zovu za osobu koja je najviše zaslužila otkaz, a za one koji su pošteno radili ne zove nitko. Žao mi je što je Rajko Vidaković otišao, nadam se da će se u lipnju vratiti u klub.

Druga sporna situacija bilo je produženje ugovora Luki Božiću i Juanu Davisu. Gunjević je bio za raskid ugovora, koji su probijali postavljeni limit, ali ja Nadzorni odbor odlučio da oni ostanu na snazi, čime je budžet probijen za oko 100.000 eura bruto.

- Nadzorni odbor probija proračun i u isto vrijeme traže uštede ili neki veliki priljev novca. Klub je ušao u treći mjesec zaostatka s plaćama, a kako bi izbjegao blokadu i „preživio" do deblokade gradskog proračuna, treba mu oko 100.000 eura.

Od Nadzornog odbora dobio je odbijenicu za smjenu sportskog direktora Denisa Pleslića, za kojeg smatra da nije potreban klubu, a i ima trajno narušen odnos zbog istupanja u javnosti.

Potez je sada na Nadzornom odboru, koji mora odlučiti hoće li Gunjevića smijeniti zbog neprovođenja donesenih odluka, što bi značilo novi trošak zbog otpremnine i traženje osobe koja bi se prihvatila rada u klubu. Ako popusti prijeti opasnost da Višnjik blokira klub s kompletnim dugovanjem, a to bi onda značilo i otvoren put prema stečaju. Ili će Gunjević popustiti barem u dijelu nagodbe s Višnjikom i pronaći način kako zadovoljiti sve strane. Kako će završtiti taj ping-pong u ovom trenutku teško je prognozirati.

Klarica za primjer, Čampara bez samopouzdanja, Buljan prenaglio
Gunjević je pohvalio je Krševana Klaricu, izrazio nadu da će Sani Čampara proigrati iako u ovom trenutku prolazi teške trenutke sa samopouzdanjem i navijačima, a za Tomislava Buljana rekao da su on i otac od Jusupa tražili jamstvo igranja na poziciji tri, što mu nije moglo biti ispunjeno.
- Bila je to prenagla odluka, imali smo dug od 3 tisuće eura, isti dan je poslao raskid ugovora. Da je ostao, igrao bi u ABA ligi 20 minuta, sada igra za razvojnu momčad Joventuta u trećem, četvrtom rangu španjolske košarke. Njegova ljubav prema Zadru je velika, vjerujem da će se vratiti, rekao je Gunjević.