Urbi et Orbi: Zadarskog karnevala neće biti jer tako žele oni. Za to su pronađeni krivci u većini vijećnika koji su blokirali gradski proračun pa Turistička zajednica Grada Zadra nema novaca ali ima razloga ukinuti tu maškaranu manifestaciju.

Turistička vlast je olako pustila da se građani ljute na njih jer znaju da novca ima, ali nema volje ni želje.

Prethodne dvije godine korona je bila "skuža", a sada je to „uslijed neizvjesne situacije vezane uz izglasavanje gradskog proračuna za 2023. godinu i nemogućnosti dobivanja financijske potpore iz Grada Zadra", kako je to objavio Ante Galić iz Ured Turističke zajednice.
Prije toga je Zadarski karneval bio politički osjetljiv događaj - našli su se uvrijeđeni čak i poznati satiričari Boris Dežulović i Ante Tomić. Zadrani su godinama čekali što će napraviti  i izvesti Bleke & konji s Bokanjca, a onda je ekipa Enia Meštrovića dobila zabranu nastupa te 2019. godine.

Bila je to politička završnica Zadarskog karnevala u gradu u kojem su kvartovi još uvijek zadržali tu tradiciju okupljanja za maškare a aktivna je i okolica, osobito u Pagu. Kako je izostanak Zadarskog karnevala svojim Stanarcima objasnio sudionik njihove kolektivne maske, predsjednik Vijeća TZ Grada i Gradonačelnik Zadra - Branko Dukić. Zna se.

Za građane koji su ovaj tjedan anketirani na TV Diadori, novac nije opravdanje. A neće biti ni za Puntamičane i agilnu Brunu Supičić kojoj je to zapravo tužno. Ona je za Zadarski list najavila maškarani vikend na Puntamici, u petak za djecu a nedjelja će biti zabava za maske njihove povorke koja će fingirati tradiciju. Od okupljanja na Branimiru do defilea Kalelargom.

Srećom da postoje još uvijek Zadrani koji imaju želju i energiju za organizacijom zabave pod maskama. Maškarada u Saturnusu sigurno će zadovoljiti potrebu za istinskim opuštanjem u dane karnevela kada padaju stege i nestaju strahovi.