Plesna udruga Gesta sutra, u subotu 4. veljače, održat će svoj Plesni kolaž za građanstvo u Kazalištu lutaka Zadar, u dva termina - 11 i 17 sati.

Gesta je plesna udruga koja već preko dvadeset godina djeluje na području grada Zadra. Umjetnička voditeljica Nena Jurišić kroz svoj autorski rad prikazuje plesne strukture, koje se igrom primjenjuju kod djece u predškolskom uzrastu, a u kasnijoj dobi omogućuje im razvijanje estetske kulture.

- Kroz pokret i glazbu koja je ključna i zapravo je ona pokretač u rad s djecom i kroz stvaranje predstava dolazimo i do plesnog kolaža. Skup je to koreografija koje su ulomci iz produkcija, koje se kao dramsko-plesni projekti izvode samo premijerno i zapravo su uvijek rasprodani. Stoga smo odlučili omogućiti publici na ovaj način ulazak u naš svijet plesa, energije, ljubavi i mašte. Uz naš plesni kolaž, već se vrijedno radi na novoj produkciji pod nazivom "KO?autor?!", koju ćemo premijerno izvesti 5. lipnja 2023 godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar, najavljuje Jurišić.

Ulaznice za plesni kolaž mogu se rezervirati na blagajni Kazališta lutaka.