Novu odbijenicu dobila je obrana istaknute zadarske HDZ-ovke Elvire Sterle i njezinih dvojice poslovnih partnera, Vencija Medića i Miroslava Kolundžića.

Dosad im je Županijski sud u Zadru odbio zahtjev za mjesto nenadležnosti, a Općinski sud onaj za izuzeće sutkinje Dubravke Škalabrin na mjestu predsjednice optužnog vijeća u čijim je rukama odluka o potvrđivanju optužnice zbog počinjenja kaznenih djela subvencijske prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sada je slučaj dospio do Visokog kaznenog suda u Zagrebu, kao nadležnom za prijedlog obrane o svrsishodnoj delegaciji, odnosno prebačaju predmeta na neki drugi sud. Zahtjev je podnesen u studenom, a Visoki kazneni sud nedavno je donio rješenje kojim je odbijen taj posljednji pravni manevar obrane koja je već tri puta odgodila odluku o osnovanosti optužnice.

- Nova sjednica optužnog vijeća zakazana je 23. veljače, doznajemo od glasnogovornika Općinskog suda u Zadru Davora Dubravice.

Podsjetimo, bivšu gradsku vijećnicu i aktualnu potpredsjednicu GO HDZ-a se sumnjiči da je kao direktorica tvrtke Vigens Invest, uz pomoć poslovnih partnera Vencija Medića i Miroslava Kolundžića, lažnim ugovorima za pašnjake dobila gotovo pola milijuna kuna državnih poticaja. Policija je kaznenu prijavu podnijela još u travnju 2019. godine, a Sterle od početka sve poriče i tvrdi kako je radila po zakonu.