Dr. Damir Biloglav, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra i predsjednik podružnice DP Zadarske županije i Šime Buškulić, vijećnik u Općinskom vijeću Općine Vir i predsjednik ogranka DP općine Vir osvrnuli se danas, na konferenciji za medije, na aktualnu političku situaciju te na blokadu proračuna u Gradu Zadru i Općini Vir. Poručili su kako već mjesec dana traje svakodnevni rat priopćenjima između različitih političkih opcija na Zadarskom području te da se tomu izgleda ne nazire nikakav kraj.

-Mislim da je to logičan slijed jednog neobičnog stanja u Gradskom vijeću koji je posljedica rezultata na zadnjim lokalnim izborima. Naime, od tad do danas se u Zadru dogodio čitav niz presedanskih situacija. Presedan je to što HDZ po prvi put nakon lokalnih izbora u gradskom vijeću nema većinu. Neobična je situacija i to da imamo kohabitaciju koju Zadar do sada nikad nije vidio. Da imate gradonačelnika iz jedne političke opcije, a da većinu u Gradskom vijeću čine druge političke opcije, poručio je dr. Biloglav.

Dr. Biloglav smatra kako je to vrlo neobična situacija da gradonačelnik dođe s prijedlogom proračuna protiv kojeg na kraju glasuje njegova vlastita stranka uz odluku da se ne primijeni privremeno financiranje što, tvrdi dr. Biloglav, ukazuje na neobično stanje u Gradskom vijeću.

- Danas je svima jasno, i raznim političkim opcijama u Gradskom vijeću, a i našim građanima, da ovo što sada imamo da dugoročno nije niti održivo niti dobro za naš Grad. Mi u Domovinskom pokretu smatramo da je sazrelo vrijeme i da je jedino pravo rješenje za izlazak iz ove situacije sazivanje novih izvanrednih izbora, ne bili se onda došlo do jedne drugačije matematike u Gradskom vijeću kako bi Grad mogao funkcionirati na jedan normalan način, izjavio je.

Dodaje kako Domovinski pokret Zadarske županije i Grada Zadra smatra da je vrijeme za izbore te pozivaju gradonačelnika i predsjednike klubova različitih političkih stranaka u Gradskom vijeću da sjednu za stol da se dogovore kako bi svi zajedno istovremeno dali ostavku s ciljem izlaska na nove izbore.

- Domovinski pokret ne veseli se novim izborima jer to je situacija koja ukazuje da nešto ne valja u upravljanju gradom, ali se isto tako ne ustručavamo i ne bojimo, mi smo svakog momenta spremni za nove izbore!, potvrdio je dr. Biloglav.