SDP je u Zadru počeo pripreme za predstojeće parlamentarne izbore, potvrdio je to predsjednik Peđa Grbin na kraju radnog vikenda u hotelu Kolovare. Okupilo se Predsjedništvo SDP-a, saborski zastupnici ali i EU parlamentarci te šefovi gradskih i županijskih organizacija.

-  Mi spremni na izbore kad god bili i okrenuti smo svakodnevnom životu građana jer im je ova Vlada sustavno ne pomaže. To je samo bildanje vlastitog rejtinga kada građanima spuste neki novaca na kojem bi Vladi trebali biti zahvalni, ustvrdio je šef SDP-a.
Grbin je potvrdio i angažman Alexa Brauna američkog PR stručnjaka čije se ime i skupa usluga povezuje sa Zoranom Milanovićem. Koliko će ga SDP platiti, to je poslovna tajna ali financije te stranke su besprijekorne što je potvrdila i Državna revizija, kazao je Grbin u odgovoru na novinarski upit.

On je ukazao i na timski rad SDP-a pokazujući na članove u pozadini iza koji se radi svoje visine i da hoće ne može sakriti, rekao je Grbin na pitanje je li to nova strategija.
Šef SDP-a pohvalio je zadarski SDP. Jure (Zubčić, op.a) i Daniel (Radeta) rade dobar posao. Marko (Vučetić) kao predsjednik Gradskog vijeća, iako nije naš član je izuzetan i s njim odlično surađujemo. Meni je zadovoljstvo kad dođem u Zadar s njima razgovarati o politici, istaknuo je Grbin dodajući kako vjeruje da građani prepoznaju njihovo opozicijsko djelovanje u Zadru.

Grbin je na novinarski upit komentirao i situaciju u Gradu Zadru za koju je rekao da je nezabilježena u Hrvatskoj.

- Gradonačelnik je predložio proračun a njegove službe nisu rekle da su amandmani nezakonit. Taj proračun Gradonačelnik povlači a onda krivicu prebacuje na vijećnike. Radeta je prošlog tjedna dao konstruktivan prijedlog Gradonačelniku da povuče odluku o obustavi proračuna i predloži rebalans kojeg će SDP-ovi vijećnici podržati. To je sad na njemu hoće li prihvatiti to rješenje ili će nastaviti politizirati kao što to inače radi HDZ, kazao je Peđa Grbin.