Nakon pola godine istrage Županijsko državno odvjetništvo u Zadru jučer je pred Županijskim sudom u Zadru podiglo optužnicu protiv 55-godišnjakinje i 69-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su od 7. veljače 2019. do 12. lipnja 2019., u Zadru, postupili zajednički i dogovorno s ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi.

Prvookrivljenu direktoricu jednog trgovačkog društva i drugookrivljenog prokuriste tog istog društva tereti se da su se dogovorili kako će za određenog naručitelja izvesti građevinske radove na području Rtine za ukupno ugovorenu cijenu u iznosu od 98.687,60 eura pa su s njim zaključili ugovor o građenju u kojem su naveli znatno manju cijenu izvođenja radova od stvarno ugovorene, i to u iznosu od 76.475,00 eura. Tereti ih se da su navedeno učinili kako cjelokupna ugovorena cijena izvođenja građevinskih radova ne bi bila uplaćena na žiro račun društva nego samo iznos od 59.309,20 eura, dok bi ostatak od 39.378,40 eura (gotovo 300 tisuća kuna) bio isplaćen njima osobno na ruke. Navedeni su iznos, tereti ih se, zadržali za sebe i nisu ga položili na žiro račun društva pribavivši si protupravnu imovinsku korist.