Na bubnju je završila još jedna vrijedna nekretnina u Gaženici.

Radi se o skladišnom prostoru koji se prodaje kao stečajna masa iza DIMO d.o.o., što je skraćenica za Dalmatinsku industriju mode, odnosno galovačku tvrtku koja se bavila proizvodnjom tekstilne konfekcije, zidnih tapeta i autotepiha.

Iza njih ostalo je skladište površine 1.402 m2 (kat.čest. 8499/26), dvor od 751 m2, još jedan manji dvor od 94 m te portirnica površine 7 m. Sudski vještak te je nekretnine kao funkcionalnu cjelinu procijenio na 2,9 milijuna kuna, odnosno nešto više od 390 tisuća eura. Na prvoj dražbi, zakazanoj za 22. ožujka, licitacija će startati s iznosom od 2,2 milijuna kuna, odnosno oko 292 tisuća eura. Nekretnina nije slobodna od osoba i stvari, već je dana u zakup do prodaje, kojom će se namiriti razlučni vjerovnici - Republika Hrvatska i H-ABDUCO.

U istom postupku danas je na Trgovačkom sudu u Zadru određena i prodaja tamošnje industrijske zgrade, površine 2008 m2. Stečajni upravitelj Marin Vujević izvijestio je sud kako je prilikom obilaska zgrade, u subotu 7. siječnja, uočeno kako je u hali, gdje se nalaze šivaći strojevi i druge pokretnine, otuđeno osam šivaćih strojeva i to sedam marke Necchi Bagat i jedan marke Union special.

- Time je stečajnom dužniku počinjena šteta u ukupnom iznosu od cca 6.000 eura. O navedenom je isti dan obaviještena Policijska postaja Zadar te je protiv počinitelja NN podnešena kaznena prijava za počinjenje kaznenog djela krađa, navodi se u njegovom podnesku o situaciji koju je zatekao u Gaženici.