Zadrani danas, 15. siječnja, obilježavaju svetkovina sv. Stošije, zaštitnice grada Zadra, Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale.

Blagdan se u Zadru slavi od 9. stoljeća, od vremena znamenitoga zadarskoga biskupa Donata. On je od bizantskog cara Nicefora dobio zemne ostatke spaljenog tijela svete Stošije kao nagradu za uspostavljeni mir između Istočnog i Zapadnog Rimskog carstva. Brojni će vjernici danas iskazati štovanje zadarskoj zaštitnici čija se relikvija čuva u kamenom sarkofagu. Sveta Stošija umrla je mučeničkom smrću u vrijeme Dioklecijanova progona kršćana. Spaljena je na sam Božić 304. godine u Sirmiumu, današnjoj Srijemskoj Mitrovici.

Koliko Zadrani drže do svoje zaštitnice svjedoči i davno uvriježena tradicija držanja božićnog drvca u domovima upravo do blagdana svete Stošije.

Koncelebrirano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 11 sati predvodi umirovljeni zadarski nadbiskup Želimir Puljić, dok večernju misu s početkom u 18 sati u katedrali sv. Stošije predvodi novi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.