Vatrogasci su napustili današnji sastanak s gradonačelnikom Brankom Dukićem. Javnost je o tome izvijestio Dino Lilić, sindikalni povjerenik zadarske podružnice Sindikata vatrogasaca Rijeka.

- Jučer smo obaviješteni da nas gradonačelnik Dukić kao sindikalne predstavnike vatrogasaca poziva na sastanak u gradsku upravu ujutro u 09:40 sati zajedno s ostalim sindikatima. Sukladno očekivanjima, na tom sastanku, gradonačelnik Dukić u dugom monologu ponovno pojašnjava problematiku neisplate plaća, koja je u svom sadržaju identična dopisu koji je poslan svim gradskim djelatnicima na privatne mail adrese prije nekoliko dana, javio je Lilić.

Najavio je sindikalne akcije ako plaća u petak ne bude na računima zadarskih vatrogasaca.

- Naša reakcija na monolog gradonačelnika bila je napuštanje sastanka uz izjavu - ako u petak ne budu isplaćene plaće, u ponedjeljak se vidimo na prosvjedu na trgu ispred gradske uprave u kojem će skupa sa zadarskim vatrogascima sudjelovati i cjelokupna Udruga sindikata profesionalnih vatrogasaca Republike Hrvatske, poručio je Lilić u priopćenju naslovljenom "Vatrogasci ne žele biti taoci politike, ne želimo da nas se ucjenjuje s našim plaćama".