Turistička zajednica grada Nina i ove godine poziva sve zainteresirane čuvare baštine - šokolare da se do 31. siječnja prijave za sudjelovanje na Ninskoj šokolijadi, jedinstvenoj međunarodnoj gastronomskoj manifestaciji kojom se slavi delicija neponovljiva okusa slasnog imena - Ninski šokol.

Zainteresirani se mogu prijaviti na telefon 023 265 247, na mobitel 091 766 35 74 ili osobno u Turističkoj zajednici Grada Nina.

Vještina pravljenja šokola po svojoj je osobnosti očuvana vještina i pripada u nematerijalnu kulturnu baštinu. Turistička zajednica grada Nina od 2003. s vrijednim obiteljima čuva vještinu jedinstvene delicije po čuvanim tajanstvenim obiteljskim receptima.

"Ninskog šokola još uvijek ima jako malo, stoga je potrebno puno truda i želje kako bi se tradicija prije svega očuvala i nastavila. Stoga pozivamo sve čuvare baštine da se i ove godine prijave na Šokolijadu", izjavila je Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice grada Nina.

Završna večer Ninske šokolijade uz proglašenje pobjednika, najboljeg šokolara ili šokolarice održat će se 16. srpnja 2023. godine.

Uz poziv upućuje se javna zahvala svim dosadašnjim natjecateljima koji su sa svojim obiteljima očuvali vještinu izrade šokola, važnog gastronomskog proizvoda ninskog kraja.