Pod naslovom Vatrogasci nisu ni Šošina a ni stranačka privatna vojska stigao nam je dopis kojeg uime sindikale podružnice u Zadru potpisuje Dino Lilić a kojeg  prenosimo u cijelosti:

 
Poštovani, kao sindikalni povjerenik SVR-podružnica Zadar, dao bih komentar na uznemirujući dopis gradonačelnika koji smo kao zaposlenici grada Zadra zaprimili na privatne e-mailove.
Ja sam vatrogasac i kao svi moji kolege, svoj posao obavljam pošteno, savjesno i odgovorno. Za svoj odrađeni posao primamo ionako premalu plaću koja nam je sad dovedena u pitanje zbog političkih igara u kojima ne želimo sudjelovati, ali nas se konstantno uvlači u takve igre i koristi kao političke žetončiće. Svakodnevno smo izloženi stresu zbog prirode našeg posla, stoga molimo gospodina gradonačelnika Dukića da nas ne uvlači u politiku i koristi kao poene i moguće glasače, jer na kraju dana treba platiti račune, kredite i sve ostale tekuće obveze, a po mom saznanju dopis gradonačelnika se ne može unovčiti u nijednoj banci. Svjestan sam da su nam plaće sve i da se trgamo od

mjeseca do mjeseca kako bi preživjeli te nemamo vremena za politička prepucavanja. Odrasli smo ljudi, a ne djeca u vrtiću.

Također, ovim putem bih zamolio i gospodu Ivu Šušković, predsjednicu Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, da nas ne koristi kao promidžbeni materijal jer je nama u Zadru dobro poznata njihova pasivnost, nerad i stag,nacija koja nam je godinama nepotrebno nanosila štetu. Dok nas gradonačelnik Dukić drži kao političke taoce, a neaktivni sindikalci koriste kao brend, marku uz koju rado poistovjećuju sebe, mi smo zabrinuti hoćemo li imati dovoljno za prehraniti vlastite obitelji.

Dok netko sjedi u toplim uredima i prima velike plaće, ni mi ni naše obitelji ne znamo hoćemo li se uopće vratiti našim domovima nakon posla, jer gdje ostali bježe i traže sklonište mi ulazimo. Naš je posao pomagati svima, pritom možda gubeći svoj život. Ovim putem bih želio apelirati da nas se poštedi politike i da se nas vatrogasce prestane koristiti kao nečiju vojsku jer mi nismo ničija privatna vojska već smo tu kako bi služili svakom građaninu Grada Zadra i štitili njihove živote i imovinu.

S poštovanjem, sindikalni povjerenik SVR - podružnica Zadar, Dino Lilić