Iz PU zadarske izvijestili su javnost o dva slučaja sa zadarskih prometnica.

U utorak, 3. siječnja u 22.15 sati u Zadru u Ulici kralja Dmitra Zvonimira policijski službenici Policijske postaje Zadar su tijekom kontrole prometa zaustavili automobil Fiat (ZD) kojim je upravljao 26-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,62 g/kg i za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Prometni recividist i ovog je puta isključen iz prometa te smješten u službene prostorije do otrježnjenja. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jučer je uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. 

U srijedu, 4. siječnja u 00.50 sati na državnoj cesti DC-08 u Murvici policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil BMW zadarskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,17 promila upravljao 36-godišnji Zadranin.

Daljnjim postupanjem, kod vozača je pronađeno i oduzeto oko 30,18 grama marihuane.
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, vozač je uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.