Propao je današnji sastanak gradonačelnika Branka Dukića s predstavnicima klubova vijećnika koji je jutros uoči Kolegija gradonačelnika sazvan u maloj vijećnici. Na poziv za razgovore oko "nezakonitih amandmana" odazvali su se jedino Damir Biloglav (Domovinski pokret) i Ante Rubeša (Akcija mladih) koji je uveo novinare na sastanak sazvan na njegovu inicijativu.

- Spremni smo razgovarati o primjeni amandmana, da se ne ide na ministarstvo i ne dovodi Grad u blokadu. Novinari su tu kao predstavnici javnosti jer se takvi sastanci ne bi trebali održavati iza zatvorenih vrata, istaknuo je Rubeša kojem su izvori financiranja pojedinih amandmana u proračunu poslužili kao ulog u pregovorima nakon što su se nakon prošlogodišnjih osjećali prevarenima.

Dukić je njegov postupak nazvao performansom dodajući kako okreće pilu naopako i drži monolog.

- Dva mjeseca se razgovaralo o proračunu, ali nisi se udostojio niti doći. Sada kažeš da imaš asa u rukavu za pregovaranje. Ja sam vas upozorio da ste donijeli nezakonit akt i pri tome ostajem. Trebali smo ih ovdje dovesti u zakonske okvire, ali ovo je performans, rekao je Branko Dukić i napustio sastanak.

S njegove strane stola bili su pročelnik za financije Ivan Mijolović, pročelnik Ureda gradonačelnika Ante Ćurković, predsjednik Kuba HDZ-ovih vijećnika Bruno Milin, te zamjenik gradonačelnika Ante Babić.