Na Stipanovo u ponedjeljak 26. prosinca održat će se 31. biciklijada od Zadra do Vira ili tradicionalna Božićna biciklijada.

Božićna biciklijada počet će okupljanjem kod Branimira u Zadru sa startom u 12 sati i ciljem na virskoj rivi (Trg svetog Jure). Sudionike ove zadarsko-virske biciklijade po dolasku na otok očekuju okrjepa i marenda, nagradna tombola s 3.500 kuna vrijednim Mountain Bikeom kao glavnom nagradom, kompleti biciklističke opreme i glazbena zabava s 023 Bandom iz Zadra. Nakon događaja osiguran je povratak s otoka Vira u Zadar.

Polazak iz Vira za sudionike Božićne biciklijade organiziran je za 11 sati, kao i kasniji povratak u Zadar za one sudionike biciklijade koji dolaze iz Zadra (oko 16 sati). Organizatori su destinacijska menadžment kompanija Vir turizam u suradnji s Biciklističkim klubom Zadar, virskim općinskim poduzećima Čisti otok, Vir zaštita i Vir održavanje, zadarskom Prometnom policijom i Službom hitne medicinske pomoći te uz sponzorstvo Općine Vir koja je utemeljitelj biciklijade Zadar - Vir.

Online prijave još su uvijek otvorene su na linku, a prijaviti se možete i na dan same biciklijade.