U Gimnaziji Franje Petrića održala se humanitarna akcija pod nazivom „MIOC za Cukriće" koja za svrhu ima prikupljanje financijskih sredstava za Udrugu za djecu oboljele od dijabetesa- „Cukrići".

Tijekom akcije, koja je dio istoimenog projekta kojeg vodi pedagoginja Antonija Kero, 12. prosinca učenici volonteri pripremali su i prodavali tople sendviče u prostoru škole. Akcija je protekla iznimno uspješno u obje školske smjene. Osim prikupljenog novca, učenici su pjesmom i gitarom pozdravili dolazak 2023. godine.

Početkom drugog polugodišta učenici će predati prikupljeni iznos predsjednici Udruge, Doris Bailo, koja će im tom prigodom održati predavanje o izazovima s kojima se suočavaju djeca oboljela od dijabetesa i njihove obitelji, te ih educirati o važnosti prepoznavanja simptoma šećerne bolesti na vrijeme.

Cilj je projekta potaknuti učenike na volontiranje, ali i razvijanje osjećaja solidarnosti za djecu oboljelu od dijabetesa. Na ovaj način učenici imaju mogućnost prepoznati svoju vrijednu ulogu u pomaganju udrugama lokalne zajednice.