Direktor Zadarskog sporta Jurica Dilber podnijet će ostavku na mjesto direktora Zadarskog sporta. Rezultat je to ultimatuma Kluba SDP-a u Gradskom vijeću, koji je uz 12 prijedloga za proračun, vezanih uz uvođenje građanskog odgoja, povećanje stipendija, sufinanciranje obroka u školama, kao uvjet postavio smjenu Dilbera s ove pozicije.

Razlog traženja ostavke bilo je loše stanje dvorane na Mocirama, kojom upravlja Zadarski sport, a kulminiralo je prodorom kiše u unutrašnjost, nakon čega je gradonačelnik Branko Dukić naložio zatvaranje dvorane za korisnike.

U razgovoru prije nekoliko dana najavio je skore radove na popravku, čim to omoguće vremenski uvjeti, a na pitanje o sudbini na čelu ustanove rekao je da je ostalo još devet dana do sjednice Gradskog vijeća (u tom trenutku) te se svašta može dogoditi. Čini se ipak da je u samo tri dana „sazrela" njegova odluka da podnese ostavku, a još je više, čini se, sazrela spoznaja HDZ-a da bez ove smjene neće biti podrške proračunu u Gradskom vijeću.

- Ni na koji način ne sudjelujem u „političkoj utakmici" te smatram da uvjetovanje podrške proračunu mojom smjenom nije korektno. Ja sam u datim okolnostima stručno i odgovorno obavljao svoj posao i upravo zbog toga ne želim da se više na bilo koji način u javnosti licitira mojim imenom, pogotovo ne u kontekstu usvajanja proračuna, rekao je jučer u izjavi za Zadarski list.

Do sjednice Gradskog vijeća je još nekoliko dana, a Radeta je iznio dodatni uvjet, koji djeluje više kao provokacija nego kao realni zahtjev, da tečaj Građanskog odgoja upiše pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić. S provokacijama je putem svog profila nastavio i sljedećih dana, pa je tako državnom tajniku i predsjedniku GO HDZ-a Šimi Erliću poručio da se čim prije vrati iz Zagreba jer su „kuhanje kave u ministarstvu i vođenje stranke u Zadru je nespojiva dužnost", a on sam „neće valjda biti taj koji će birati novu školsku torbu za pročelnika Nekića". Može li HDZ pregristi poniženja, smijeniti svod direktora, pristati na ustupke i praktički koalirati s ovakvim oponentom, pokazat će sjednica Gradskog vijeća.