Sukladno Statutu Turistička zajednica Zadarske županije danas je objavila natječaje za primanje u radni odnos na tri radna mjesta. Sva tri su na određeno s mogućnosti da postanu stalna. Prijave su do 22. prosinca. Iz Županijske TZ napominju kako će u obzir uzimati prijave poslane isključivo e- mailom, što znači da je uzaludno slanje poštom ili je predati u sjedište TZ koje se nazali u Turističko-informativnom centru.

Županijska TZ traži osobu na mjestu koje se zove Specijalist koordinator za brend i komunikaciju te dva stručne suradnika. Jedno mjesto se zove stručni suradnik/specijalist za razvoj proizvoda i upravljanje kvalitetom a drugo Suradnik za digitalni marketing i baze podataka. To treće mjesto je pripravničko na godinu dana.

Prvo radno mjesto koje je vrlo zahtjevno opisano, potrebna je diploma neodređenog profila, tri godine iskustva u turizmu te među ostalim znanje engleskog jezika.

Za mjesto stručni suradnik/specijalist za razvoj proizvoda i upravljanje kvalitetom bilo bi poželjno imati barem stručni ili preddiplomski studij te uz engleski, znanje još dva strana jezika. Međutim, za to mjesto, prema najnovijem Pravilniku, potrebna je srednja škola i znanje jednog stranog jezika te jedna godina iskustva.

Uvjeti za pripravničko radno mjesto Suradnik za digitalni marketing i baze podataka također je srednja škola: gimnazija, četverogodišnje ili petogodišnje strukovno obrazovanje (to je samo medicinska škola, op.a). Uz to se traži godina dana radnog iskustva i znanje jednog stranog jezika.

U ovim vrlo neobičnim uvjetima natječaja koji su, kako ističu iz županijske TZ propisani Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkim zajednicama, ističe se sukob interesa. Naime, izabrani kandidati ne smiju biti u sukobu interesa. A hoće li biti testiranja, to će odlučiti u TZ.

Uostalom, sve piše u natječajima objavljeni na mrežnim stranicama Turističke zajednice Zadarske županije na poveznici.