Tursthotel je danas napravio iskorak u svom poslovanju te je vrlo originalno predstavio plan investicija svojim dioničarima, osbito novima iz Tankerske plovidbe.  S tog događanja preko vodeće PR agencije 404 poslali su priopćenje uz fotografije Stipe Suraća:

Prvi Dan otvorenih vrata za dioničare Turisthotela održan je danas u prostorijama Turističkog naselja Zaton. Tom su prilikom predsjednica Uprave Meri Matešić Sičić i menadžment tim predstavili novosti u poslovanju, razvoju i strategiji te petogodišnji plan investicija, ranije odobren od strane Nadzornog odbora, u vrijednosti većoj od 100 milijuna eura. Istaknuli su kako je apsolutni imperativ kompanije ulaganje u kvalitetu i paralelno u održivo poslovanje te kadrove unutar kompanije.

"Budući da smo započeli s izgradnjom novog zabavno ugostiteljskog centra na plaži u vrijednosti većoj od 8, 7 milijuna eura, već sada je TZ Zaton veliko gradilište. U Turisthotelu nismo imali značajnijih investicija od 2018.godine te smo nedavno usvojili strateški plan kapitalnih ulaganja za sljedeće petogodišnje razdoblje s ciljem podizanja kvalitete ponude i sadržaja, većih prihoda te osiguranja rasta i razvoja kompanije. Turisthotel ima značajnu financijsku stabilnost, likvidnost i kreditnu sposobnost i uvjereni smo ukoliko neće biti globalno većih poremećaja i nestabilnosti da ćemo planirano i realizirati. Kako bismo osigurali uspjeh i budući rast, moramo ulagati u proizvode, zaposlenike i destinaciju, vodeći pritom brigu o održivom i društveno odgovornom razvoju", ispričala je predsjednica Uprave Turisthotela Meri Matešić Sičić i naglasila kako je stabilan i poticajan zakonodavni i porezni okvir, uz financijsku stabilnost kompanije, temelj planiranja i provedbe novih investicija u turizmu općenito.

Novi investicijski ciklus Turisthotela uključit će dodatno unapređenje i podizanje kvalitete postojećih objekata, nove ugostiteljsko - zabavne sadržaje, kompletno preuređenje glavne ulice naselja, rekonstrukciju preostalih apartmana s 3* na 4*, izgradnju i uvođenje novih objekata i sadržaja te projekt AENONA PARK - novi kamp, hotel i sportsko-zabavne sadržaje u sjevernom dijelu naselja u Zatonu. U Zadru je u planu izgradnja gradskog hotela smještenog unutar zadarske gradske jezgre, na lokaciji nekadašnjeg kina Pobjeda, te prenamjena Boutique Hostela Forum u hotel. Prema planu, Turisthotel će godišnje u prosjeku uložiti otprilike 22 milijuna eura u nove projekte.

Kompanija je u periodu od siječnja do rujna ove godine zabilježila 120 tisuća dolazaka i 875 tisuća noćenja, a top pet tržišta s kojih dolaze gosti Turisthotela su: Njemačka, Poljska, Nizozemska, Austrija i Češka. O gostima je na vrhuncu sezone u Turisthotelu brinulo čak 850 zaposlenika. Najveći izazov u turističkom sektoru, istaknuto je na današnjem okupljanju dioničara, i dalje predstavlja radna snaga, a zbog pojačanih inflatornih pritisaka očekuje se daljnji rast cijena i prvenstveno rast ulaznih materijalnih troškova te troškova energenata.

„Turisthotel kao kompanija je predan pružanju vrhunske usluge i doživljaja gostima, stvaranju poželjnog i sigurnog poslovnog okruženja te povećanju profitabilnosti poslujući pritom prema svim načelima održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja. Mi želimo biti kompanija koja kroz svoj rast i razvoj stvara dodanu vrijednost svojim gostima, zaposlenicima i poslovnim partnerima te lokalnoj zajednici. Osim toga, u rastu i razvoju, ljudi su središte našeg poslovanja. Težimo izvrsnosti, prihvaćamo promjene, djelujemo timski, profesionalno i inspirativno - prema drugima i međusobno i to su temeljne vrijednosti naše kompanije", zaključila je predsjednica Uprave.