Službenici Policijske postaje Zadar završili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom koji stoji iza pucnjave na Voštarnici. Protiv njega državnog odvjetništvu podnesene su kaznene prijave za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon završetka istrage 47-godišnjak je predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske, a policija je objavila kronologiju događanja. 

Policija je u srijedu, 7. prosinca iza 21 sati zaprimila dojavu kako se u prizemlju stambene zgrade u Zadru u Ulici bana Josipa Jelačića, nalazi sam 47-godišnjak u rastrojenom stanju koji galami te da postoji mogućnost da je i ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.
 
Odmah po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja su izašli policijski timovi pripadnika temeljne, kriminalističke i interventne policije Policijske uprave zadarske koji su ubrzo stavili osumnjičenika pod nadzor i uspostavili sigurnosno okruženje u cilju zaštite građana i imovine.

Daljnjim postupanjem 47-godišnjak je odbijao suradnju te uspostavljenje bilo kakvog kontakta s pregovaračem taktičkog tima Interventne jedinice policije PU zadarske koja je u pomoć pozvala i specijalce iz Splita.

Ujutro oko 6 sati 47-godišnjak je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u vanjski ograđeni dio dvorišta ispred svog stana. Ubrzo, nakon toga osumnjičenik je izašao iz stana, gdje su ga uhitili policijski službenici specijalističkog tima Interventne jedinice policije Zadar te doveli u službene prostorije policije. Tijekom postupanja u ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, u sklopu kojeg je proveden očevid na mjestu događaja pronađeno je nekoliko oštećenja u unutrašnjosti stana, za koje se pretpostavlja da su nastali u prvoj pucnjavi, te na dijelu stubišta zgrade ispred stana kao i u betonskom rubnjaku u dvorištu ispred stana. 

Nadalje, pretragom doma i drugih prostorija kao i dva automobila koje osumnjičenik koristi pronađena je automatska puška, 22 komada pripadajućeg streljiva te oko 11,9 grama marihuane, pa protiv osumnjičenika slijedi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Pronađeno oružje, streljivo i droga su mu oduzeti.