Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa šireg splitskog područja, makarska, u travnju 2022. godine s odgovornom osobom trgovačkog društva sa zadarskog područja sklopio ugovor o izvođenju pripremnih i zemljanih radova na izgradnji poslovne zgrade u Zadru.

Nakon izvođenja radova trgovačkom društvu je isplatio dio novca, dok ostatak ugovorenog plaćanja nije uplatio, čime je zadarskom trgovačkom društvu pričinjena materijalna šteta u iznosu od preko 480.000 kuna. Naime, za radove im je isplaćeno tek nešto manje od polovice ugovorenog iznosa, izvijestili su iz PU zadarske.

Kako doznajemo, zgrada se nalazi u Gaženici, a 63-godišnjak je iz Makarske. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je kao odgovorne osobe te protiv trgovačkog društva je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.