Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio više imovinskih kaznenih djela.

Sumnjiči ga se da je 4. veljače oko 06.20 sati na Velom Ižu, maskiran s leđa prišao 50-godišnjakinji te je odgurnuo i iz ruke joj pokušao otuđiti torbicu koju je nosila, u čemu nije uspio nakon čega se udaljio.

Nadalje, nastavkom kriminalističkog istraživanja provedenog 15. veljače, sumnjiči ga se da je zajedno s osumnjičenim 42-godišnjim hrvatskim državljaninom počinio krađu jet-ski plovila u veljači ove godine na Velom Ižu.

Također ga se sumnjiči da je tijekom ožujka na području Zemunika s gradilišta otuđio oko 100 m2 dekorativnog kamena te opremu za filtraciju bazena, u vlasništvu dva hrvatska državljanina u dobi od 47 i 43 godina koje je oštetio za iznos veći od 75 tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 28-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništvo u pokušaju i dva kaznena djela krađa.