Još nije gotova potraga za novim investitorom koji će oživjeti odmorište Marune na ulazu u južni portal tunela Sveti Rok, a na kojem je goste trebala primati "Velebitska kraljica".

Radi se o nikad dovršenoj investiciji Mladena Nekića, javnosti poznatijeg kao hrvatskog kralja pršuta, a iza koje je ostao nedovršeni i napušteni hotel te restoran. Nova sudbina tog objekta trebala je biti poznata prvog dana prosinca, kada je najavljeno javno otvaranje ponuda pristiglih na natječaj Hrvatskih autocesta. No dan prije, sve je odgođeno.

Ne navodeći razloge za produljenje natječaja, HAC je objavio novi datum za dostavu ponuda.

- Javno otvaranje ponuda održat će se 4. siječnja 2023. godine u 10:00 sati u prostorijama HRVATSKIH AUTOCESTA d.o.o., Zagreb, Širolina 4, što je ujedno i krajnji rok za dostavu ponuda, navodi se u njihovoj obavijesti za potencijalne investitore.

Cestovno zemljište površine 1.973,59 m2 daje se u koncesiju na 25 godina, tijekom kojih će izabrani investitor HAC-u uplaćivati 41.598,21 kuna mjesečne zakupnine. Po sklapanju ugovora počet će teći rok od godine i pol dana za dovršetak izgradnje I. faze objekta te početak obavljanja djelatnosti smještaja, trgovine i ugostiteljstva. U istom roku investitori moraju ukloniti drugu fazu objekta koja se odnosi na dodatne smještajne kapacitete za koje, kako ističu iz HAC-a, nema interesa niti potrebe te čija izgradnja nije opravdana potražnjom korisnika autoceste.