Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

Sumnjiči ga se da je još 2009. godine s odgovornom osobom trgovačkog društva sa zagrebačkog područja sklopio predugovor o kupoprodaji zemljišta na otoku Ugljanu, kojom prilikom je uz obvezu sređivanja zemljišno knjižnog stanja primio predujam od 53.000 kuna.

Nakon što je primio predujam, osumnjičeni nije riješio obvezu upisa vlasništva,  na svoje ime već je cijelo vrijeme oštećenu stranu držao u zabludi, iako je znao da je zemljište temeljem ugovora o darovanju prešlo u vlasništvo druge osobe, a koje zemljište je stvarni vlasnik na kraju i prodao. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o terenu vrijednom oko 30 tisuća eura koje je bilo u vlasništvu obitelji 53-godišnjaka.

Zbog osnovane sumnje da je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem činjenica doveo i održavao u zabludi odgovornu osobu trgovačkog društva protiv osumnjičenog 53-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog prijevare.