Petra Adžić iz Starigrada, djevojka čija je priča prošle godine u ovo vrijeme ganula mnoge žitelje Zadarske županije, nakon što je uslijed moždanog udara zadobila prsnuće urođene arteriovenske malformacije na području malog mozga, dobila je prvu životnu bitku. Nakon što je krajem prošle godine otpuštena iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju Krapinske Toplice, zahvaljujući donacijama započela je s rehabilitacijom u Poliklinici Glavić, specijaliziranom za oporavak ovakvih pacijenata. Sredstava je bilo dovoljno za tri ciklusa po 12 tjedana i život u neposrednoj blizini klinike, kao i za logopedske terapije.

Petra nam se javila kako bi zahvalila svima koji su joj pomogli i zaželjela da joj se pomogne da s rehabilitacijom nastavi i u sljedećoj godini.

- Odradila sam preko 1.000 sati vježbi i ovim putem Vam svima želim pružiti uvid u ono što se događalo proteklih godinu i pol dana, od rupture moje arteriovenske malformacije do danas. Ovo je mali dio svega što smo moja obitelj i ja prošli u ovo vrijeme, ali ono najvažnije je da ničeg od tog ne bi bilo da nije bilo Vas. Treći ciklus rehabilitacije traje do 16. 12. 2022. nakon čega me čeka još jedna neurokirurška intervencija na KBC-u Rebro i nastavak rehabilitacije.

Ovim putem želim zahvaliti svom stručnom osoblju KBC Rebro, Specijalne bolnice za rehabilitaciju Krapinske Toplice, Poliklinici Glavić i svakoj osobi koja je na bilo koji način doprinijela tome da se danas krećem bez invalidskih kolica, jedem samostalno, pričam, pohađam drugi razred srednje Medicinske škole Ante Kuzmanić on-line putem i ponovno se osjećam kao čovjek. S Obzirom da imam još puno volje i želje, ovim putem želim zamoliti svakoga tko može da pomogne da se moj san ostvari i da nastavim s rehabilitacijom i sljedeće godine, poručuje Petra.

Videozapis dosadašnjeg oporavka dostupan je na njezinom Facebook profilu.

Svi koji žele sudjelovati mogu uplatu izvršiti na broj žiro računa: HR7424070003106957706 na ime Petra Adžić ili devizni račun: HR5924070003238110221 BIC (SWIFT) kod: OTPVHR2X