Svi koji su proteklog vikenda bili u JK Uskoku, uvijek odličnom domaćinu ovaj put  Otvorenog Prvenstvu Hrvatske u novoj monotip regati, slažu se kako je Melges 24 sjajna priča hrvatskog jedrenja.

U toj klasi okupljna su ponajbolja imena hrvatskog jedrenje, najviše olimpijaca a rezultati jedrenja shodni su vremenu treniranja provednog na svima njima novoj jedrilici.

 Trogirska posada Mataran 24 u sastavu u sastavu Ante Botica, Ivo Matić, Mario Škrlj, Damir Civadelić i Bruna Princivali osvojila je naslov prvaka Hrvatske ispred posada Razjaren i Strilica Zuxu, a Trogirani su zlato osvojili i u Corinthian konkurenciji ispred Iggyja i Zena.  Oni su i aktualni europski prvaci u ovoj klasi.

Jedan od najpoznatijih hrvatskih jedriličara Ivan Kljaković - Gašpić Bambi na regatu u Zadru doveo je i svoju kćerku.

Ukupan pobjednik ovogodišnjeg CRO Melges 24 Cupa nakon sedam održanih regata je Universitas Nova, a naslov ukupnog pobjednika u Corinthian konkurenciji osvojio je Mataran 24. 

Zadarska posada u kojoj je bio i olimpijac Mihovil Fantela nije obranila naslov državnih prvaka. ali su bili strpljivi u čekanju vjetra trećeg i završnog dana regate

Sailing Point nagradio je ukupnog pobjednika u Corinthianu i novog prvaka Hrvatske Matarana 24 novim setom opreme i poklon bonom.
Dustom Sails nagrade je podijelio ženskoj posadi i našim najmlađim jedriličarkama.
Veliko HVALA i Jedriličarski klub Uskok Zadar, bolji finale sezone nismo mogli ni zamisliti, te posebna zahvala našim partnerima koji su nas pratili cijelu sezonu i partnerima Zadar CRO Melges 24 Cupa, objavljeno je na stranici