Grad Zadar odabrao je ugostitelje koji će otvoriti kavanu i slastičarnu u prizemlju obnovljene Providurove palače.

Među njima nije vlasnik najdugovječnije zadarske slastičarne Donat, Aliy Šefki, koji je za prostor od 30 kvadrata priložio najizdašniju ponudu u iznosu od 31 euro po kvadratu, što je gotovo trostruko više od početne cijene mjesečne zakupnine postavljene na 10,5 €/m2.

- Povjerenstvo za provedbu Javnog natječaja za dodjelu u zakup poslovnih prostora pregledom natječajne dokumentacije utvrdilo kako je Šefki Aliy, vl. obrta za ugostiteljstvo „Donat" imao dug prema Gradu Zadru na dan otvaranja ponuda, iz kojeg razloga nije prihvatilo ponudu prednje navedenog podnositelja, odgovorili su nam iz Grada u kojem su ponude otvorene još početkom listopada.

Cijeli postupak odužio se upravo zbog Donata. Naime, u Gradu navode kako je odluka svima otpremljena još 18. listopada, no do današnjeg datuma Hrvatska pošta nije izvršila dostavu vlasniku Donata.

- Uvidom u podatke Hrvatske pošte o statusu predmetne pošiljke, razvidno je kako je dostava primatelju pokušana 2 puta te se pošiljka dana 21. studenog po drugi put vratila u poštanski ured, dakle radi se o neuspjeloj dostavi. Slijedom navedenog, a obzirom je svim ostalim sudionicima uredno izvršena dostava pošiljki te su istima istekli rokovi za prigovore, ovaj Upravni odjel smatra kako su ispunjeni uvjeti za dostavu putem oglasne ploče, ističu iz Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom.

Odluka je objavljena u četvrtak, a istekom osmog dana od njezinog postavljanja na oglasnoj ploči, dostava će se smatrati obavljenom, nakon čega počinje teći rok od 8 dana tijekom kojih sudionici natječaja imaju pravo prigovora gradonačelniku.

Tom odlukom poslovni prostor za pripremanje i usluživanje slastica dodijeljen je društvu Bridge Marka Sokača, u čijem je vlasništvu poznati Bob Rock`s Ice Cream Shop. Ugovor, temeljem kojeg će za prostor u Providurovoj palači plaćati mjesečnu zakupninu u iznosu od 22,58 EUR/m2, sklopit će se na rok od 5 godina.

Na isti će vremenski period biti dodijeljen i prostor kavane, koju će u Providurovoj palači otvoriti Dubravko Marušić. Radi se o vlasniku popularnog kafića Factory u Varoši, čija je ponuda od 22 EUR/m2 ispala najviša među pet pristiglih prijava na natječaj Grada Zadra. Podsjetimo, nakon fijaska natječaja u travnju, drugo otvaranje ponuda za kavanu i slastičarnu u Providurovoj palači nadmašilo je sva očekivanja.