"Zadar je najbolji, Zadar je slavan", projekt koji se više dvije godine marljivo pripremao i koji je okupio brojne zadarske sportaše i glazbenike, danas je konačno ugledao svjetlost dana. I to na obljetnicu 74. rođendana Krešimira Ćosića, jednog od najboljih zadarskih, hrvatskih, europskih i svjetskih košarkaša koji je svoje prve košarkaške korake napravio upravo u Košarkaškom klubu Zadar, piše Sport023.

Datum svakako nije slučajan kaže inicijator projekta iz Muzeja zadarske košarke Krešimir Butić.

- Danas je rođendan našeg Kreše, a cijeli ovaj tjedan je tjedan velikih datuma za naš grad. Obilježili smo i rođendane našeg rekordera Zdenka Babića i legende Pina Giergije, a na današnji danje preminuo i najveći zadarski berekin ikada, Vedran Ivčić. Nakon dvije godine rada, snimanja i svega ostalog srce mi je danas uistinu veliko. Sretan sam što je projekt napokon pri kraju jer ovo je prvi vidljivi plod Muzeja zadarske košarke koji sam pokrenuo, emotivno će Butić.

 

Zadovoljan što je video spot konačno prikazan javnosti bio je i redatelj Igor Goić.

- Ono što je možda bilo i najzahtjevnije je montaža jer je sve te silne glazbenike, sportaše i glumce trebalo smjesti u manje od četiri minute koliko traje spot. Dosta smo razmišljali na koji način to odraditi ali na kraju smo ipak pronašli rješenje. Nadam se samo da će se ljudima svidjeti kao što se sviđa nama, kaže Goić.

Pjesmu je producirao prof. Tomislav Pehar. Kaže kako je sada konačno došlo i rasterećenje nakon više od dvije godine i prvog sastanka vezanog za ovaj projekt.

Glazbenici i pjevači koji sudjeluju: Maestro Ivan Repušić, Vedran Božić, Davor Pekota, Rikardo Perković, grupa Forum, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Mladen Grdović, Bepo Matešić, Jure Brkljača, Ivica Sikirić Ićo, David Ricov, Nela Šarić, Emilija Kokić, Zvonimir Zrilić, Martina Tomašević, Elena Stella, Gordana Seko i Banana Band, Amenda Stošić, Ivan Županović i Calypso Band, Duško Lokin, Vili Kalmeta, Ivana Sutlović, Dario Terzin i Rockatansky, Marko Maksan i Zaratino, Martina Thomas i Black Coffee, Renato Švorinić, Duje Stanišić, Ivan Dražović, Jere Masnov, Denis Maričić-Dendo i klapa Puntamika, Ivana Radovniković, Željka Martinović, Dina e Mel, Boris Rogoznica, Marko Zekanović, Mario Marić, Roko Matijašević, Sexymotherfuckers, klapa Niko i klapa Munita.