Oko 350 sudionika očekuje se na 14. Susret gradonačelnika i poduzetnika 48 SATI, koji će se održati od 23. do 25. 11. u Zadru u hotelu Punta Skala. Konferencija će se otvoriti u srijedu 23. 11. u 20,00 sati u Fortis kluba u  hotelskom naselju Falkensteinera.

Na dan Grada Zadra, domaćini će ih počastiti večerom koja će u četvrtak navečer biti u Providurovoj palači. Prije toga će biti priređeno razgledavanje Zadra. Na susretu kojeg će otvori ministra Ivan Malenica, odazvalo se 70 gradonačelnika.

Branko Dukić će kao domaćin govoriti na otvaranju skupa, a prvi govornik u službenom dijelu programa te večeri bit će Alan Kociper koji će kao direktor Inovativnog Zadar govoriti o konceptu digitalizacije Grada Zadra.

Organizatori susreta su Udruga gradova u RH i poslovni tjednik Lider, a glavne teme o kojima će se razgovarati na ovogodišnjem susretu su: upravljanje imovinom, participativno budžetiranje jedinica lokalne samouprave, digitalna i transparentna iskustva gradova, e-mobilnost u javnom gradskom prometu, energetski izazovi i klimatske promjene te gospodarenje otpadom.

Među govornicima na sve te teme nema gradonačelnika Zagreba i Splita, ali će o upravljanju imovinom govoriti ministar Ivan Paladina.

Susret i ove godine okuplja one čija suradnja je presudna za razvoj i napredak lokalnih zajednica - gradonačelnike, poduzetnike te predstavnike Vlade, navodi se u najavi dvodnevnog skupa u Zadru.