Godišnji skup ADAC Reisevertrieb, jedan od najvažnijih skupova u njemačkoj turističkoj branši, održao se u Zagrebu u prostorima hotela Esplanade u trajanju od 18. do 21. studenoga 2022. u organizaciji Hrvatske turističke zajednice.

Nakon prva dva dana službenog programa skupa ADAC-a, u nedjelju 20. studenog 2022. otvorena je mogućnost predstavljanja ponude i novosti regija, odnosno predstavnika klastera u vidu uključivanja u „speed dating" program. Tako je Turistička zajednica Zadarske županije dobila priliku zainteresiranim agentima predstaviti sve mogućnosti Zadarske županije kao turističke destinacije.

Tijekom 6-satne radionice, u susretu s nizom agenata, istaknula je sve mogućnosti Zadarske županije. Agente koji su pokazali interes za Zadarsku županiju najviše su zanimale teme poput udaljenosti Zračne luke i njezinoj povezanosti sa Zadrom, generalnoj ponudi, otocima, vrstama povezanosti i sl. Pored toga, brojna su pitanja imali o mogućnostima izleta i aktivnostima u destinacijama, a posebno su ih zanimale vrste plaža. Tijekom niza susreta s agentima podijeljen im je i promidžbeni materijal Zadarske županije.

Na trodnevnom je skupu osim Uprave ADAC-a, sudjelovalo 200 agenata i direktora iz 18 regionalnih ADAC klubova iz cijele Njemačke, a nazočili su mu također ministrica Brnjac i direktor Staničić.

- Domaćinstvo Hrvatske godišnjem skupu ADAC-a omogućilo nam je još jednu sjajnu priliku za promidžbu Zadarske županije na našem najvažnijem tržištu, a posebice jer se radi o udruženju koje Nijemcima predstavlja snažan autoritet. Sigurni smo da će Zadarska županija kao važna auto destinacija i nadalje mnogim gostima iz Njemačke biti prvi izbor i u idućim godinama, rekla je direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija.