Župan Božidar Longin donio je odluku o imenovanju članova Upravnog vijeća Narodnog muzeja Zadar iz redova osnivača, odnosno Zadarske županije. U Upravnom vijeću ostaju sadašnji predsjednik dr. sc. Radomir Miro Jurić i Vesna Sabolić, a umjesto Meri Barać novi član je dirigent i voditelj katedralnog zbora Sv. Stošije Žan Morović.

Preostalih dvoje članova iz redova Narodnog muzeja su Hrvoje Perica i Snježana Vujčić Karlo. U opisu posla Upravnog vijeća uz ostalo je i izbor ravnatelja. Kako sadašnjoj ravnateljici Renati Peroš mandat ističe sljedeće godine, novi sastav morat će sljedećeg ljeta provesti proceduru oko izbora njezinog nasljednika ili davanju novog mandata. Prijedlog Upravnog vijeća upućuje se na Županijsku skupštinu, koja onda većinom glasova odlučuje o imenovanju.

Posljednja promjena u UV Narodnog muzeja dogodila se 2019. godine, kada je dotadašnje predsjednica Marina Dujmović Vuković podnijela ostavku. Umjesto nje za člana je izabran prof. Jurić, koji je ujedno imenovan za predsjednika.