Lučka uprava Zadar izradila je novu virtualnu šetnju putničkom lukom Gaženica.

U odnosu na prethodnu verziju koja je napravljena 2019. godine, novom virtualnom šetnjom moguće je vidjeti obalne zidove i zaštitu nasipa koji radovi su okončani početkom 2020. godine, a realizirani su u sklopu Projekta Nova luka Zadar - faza LOT IIIc. U novoj virtualnoj šetnji prikazani su i izvršeni radovi rekonstrukcije i dogradnje postojeće ribarske luke Gaženica, koji su sufinancirani sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a završeni su sredinom ove godine.

Za potrebe izrade virtualne šetnje luke Gaženica, u cijelosti je modernizirano njeno sučelje koje je sada još preglednije. Virtualnom šetnjom prikazano je ukupno 8 lokacija na prostoru putničke luke, a posebna atraktivnost je prelazak iz virtualne šetnje lukom Gaženica u gradsku luku na Poluotoku, kao i mogućnost pregleda interaktivne mape same luke.

Šetnja je kao i u prethodnim verzijama, dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku.

Lučka uprava Zadar ujedno je iskoristila i dolazak kruzera AIDABlu u utorak, kako bi izvršila noćno fotografiranje putničke luke Gaženica, kao i nedavno rekonstruirane i dograđene ribarske luke Gaženica, sa željom da naprave jedan odmak od uobičajenih dosadašnjih fotografija.

Virtualnu šetnju putničkom lukom Gaženica možete pogledati na sljedećoj poveznici www.port-authority-zadar.hr/virtual-gazenica/.

- Nadamo se da će vam se svidjeti, poručuju iz LUZ-a.