Najemotivniji istup na Aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradskog vijeća imao je Ante Rubeša (Akcija mladih) koji bi sredstva iz rebalansa za Sportski centar Višnjik preusmjerio u KK Zadar.

- Grad Zadar nikad neće graditi bazen od 50 metara samo i isključivo sredstvima iz proračuna. Bazen-školjka je mućka u koju je umiješan vrh vaterpolo saveza koji je u raljama HZD-a. Da se pita cijeli Zadar bi li oni neku školjku ili bi s tim novcem pokušali spasiti tradiciju, mislite li da bi itko rekao školjka? Da, uvijek sam glasao protiv KK HDZ, a onda sam preuzeo odgovornost, rekao je Rubeša dodajući kako je, otkako je postavljen u Nadzorni odbor kluba, ostvareno ono što je obećano, a to su transparentnost i struka.

Najavio je kako će za nekoliko dana biti gotov nalaz revizije.

- Namjerno smo je naručili izvan Zadra. Platili smo je 70 tisuća kuna, a cijena je bila 125 tisuća kuna, što je čak i niska cijena za takav dokument i posao, ali je čovjek kad je vidio da me i zbog toga prozivaju nazvao i rekao: „S kojim ti idiotima imaš posla. Evo samo radi njih ću vam skinuti 50 tisuća kuna", istaknuo je Rubeša.

Predsjednik Nadzornog odbora KK Zadar za sjednicu Gradskog vijeća pripremio je graf na kojem se vidi kako su u klubu potrošili 3,7 milijuna kuna kredita kojeg im je odobrilo Gradsko vijeće.

- Gdje je vama graf za 2,5 milijuna kuna koje smo posudili nogometnom klubu? I, što ćemo sad? Brojati tri radna dana, nabijati, ugasiti klub koji od jučer ima nulu na računu i skoro stogodišnju tradiciju. Radi čega?! Par glasova, povrijeđenog ega, imidža stranke ili nekog „fucking" školjke bazena. Maliciozan je onaj tko misli da se klub u ovom stanju može prodati. Odluka je na nama, gradskim vijećnicima. Da možete, bi li sačuvali Bagat i SAS? Znam, reći ćete, ali oni su zapošljavali ljude, a ja vas pitam nije li KK Zadar uveseljavao ljude. Ja bi ih spasio sve, poručio je Rubeša.

- Ne bih tako dramatizirao, replicirao je gradonačelnik Branko Dukić koji je, očekujući kritike na račun Višnjika, također pripremio tekst.

- Višnjik je godinama stvaran. Možemo biti ponosni jer takvu infrastrukturu je teško naći u nekom drugom gradu. Višnjik je za naše građanke i građane od velikog značaja jer izravno doprinosi kvaliteti života, istaknuo je Dukić čitajući impresivne brojeve korisnika, s naglaskom na djecu, kao i popis natjecanja i ostalih događanja na Višnjiku.

No Marjana Botić (Akcija mladih) zatražila je druge brojke.

- Znamo li što smo dobili za 30 milijuna kuna koji su se samo ove godine dali Višnjiku? Molimo vas da nam to obrazložite, ali ne tako da govorite da tamo trče dječica, nego kako se upravlja centrom, što rade brojni zaposleni, istaknula je Botić kojoj nije upitna vrijednost Višnjika, ali jesu sredstva koja su za njega namijenjena.

Umjesto brojki Dukić je iznio kritike na račun gradskih vijećnika Akcije mladih navodeći kako su se obrušili na Višnjik te kako imaju plan za njegov konačan pad.