Ligi protiv raka Zadar uručena je Zlatna povelja dobrote za pomoć i suradnju u osnivanju Lige protiv raka Korčula-Lastovo-Pelješac-Mljet, koja je krajem listopada obilježila 20 godina djelovanja.

Na svečanosti, održanoj 29. listopada u Centru za kulturu Korčula, to veliko priznanje za zadarsku Ligu preuzeo je gradonačelnik dr. Branko Dukić u ulozi predsjednika Lige protiv raka Zadar. Svečanosti je nazočila i tajnica zadarske Lige, Mirjana Dragičević.

Iz Lige ističu kako su time na najljepši način okončali listopad, mjesec borbe protiv raka dojke u kojem su opet prikupili materijalna sredstva za onkološke bolesnike. Među ostalim je Općina Novigrad uplatila 5.000 kuna za kupnju aparata za dijagnostiku i terapiju onkoloških bolesnika, za koji je također prikupljeno i 10.000 kuna od prodaje zbirke pjesama Ivice Ušljebrke „Zatočenik iza staklenog neba", te iznos od prodanih 11 slika od dobrotvorne izložbe Elle Fleš. Udruga "Igrajmo se" koju vodi Matija Šango Šimurina u kazalištu odigrali su predstavu "Zabranjeno mlađima od 15 godina", a u suradnji sa Ligom protiv raka Zadar i od prodanih karata prikupljeno je 18.500,00 kuna koje su namijenjene Pedijatriji Opće bolnice Zadar za djecu oboljelu od malignih bolesti, javlja Sandra Marelja-Muić, članica Lige protiv raka Zadar.

Ovim putem pohvalili su i Ligu protiv raka Korčula-Lastovo-Pelješac-Mljet jer se u njihovoj organizaciji godišnje napravi oko dvije tisuće preventivnih pregleda na tim otocima. Sve troškove za te preglede snosi Liga, a liječnici su plaćeni ugovorom o djelu. Tako je stanovnicima tih otoka omogućena prevencija na kućnom pragu, te se ne moraju nositi sa listom čekanja i putovanjem na kopno, što je nemjerljiv doprinos prevenciji i borbi protiv raka na tim područjima.