U subotu 19. studenoga 2022. godine održat će se 39. izdanje Polumaratona Nin -Zadar. Riječ je o tradicionalnoj utrci u dužini 21,1 km koja se održava povodom Dana grada Zadra i koja raste iz godine u godinu.

Tako je od ove godine staza dobila međunarodni certifikat što znači da će svi rezultati biti mjerodavni i službeni. Ovim će utrka postati još atraktivnija i primamljivija brojnim atletičarima, kako rekreativcima tako i profesionalcima, u Hrvatskoj i izvan nje.

Još je jedna novost vezana uz Polumaraton Nin-Zadar, a to je da se od ovog izdanja ostvareni rezultati boduju kao sastavni dio Prve Hrvatske cestovne lige.

Očekuje se dolazak preko 200 natjecatelja, a organizatori iz Atletskog saveza Zadarske županije poručuju kako ih svih dočekuju otvorenog srca, raširenih ruku i punom vrećom darova.
Start utrke je u Ninu kod kipa biskupa Grgura Ninskog u 11 sati, a cilj na zadarskom Narodnom trgu.

Proglašenje pobjednika održat će se u Športskom centru Višnjik gdje će biti upriličen i ručak za sve sudionike.

Prijave za Polumaraton Nin - Zadar mogu se obaviti na stranici utrke.com, a dodatne informacije dobiti putem elektronske pošte ([email protected]) ili pozivom na 098-1337036 (predsjednik Atletskog saveza Zadarske Županije Slobodan Miolović).