Zbog prometnih prekršaja te vožnje pod utjecajem alkohola zadarska policija je protekla dva dana sankcionirala vozače automobila, kamiona i motocikla.

Jučer, 26. listopada oko 01,20 sati u Zadru, policijski službenici zadarske prometne policije su u ulici Hrvatskog Sabora prilikom kontrole prometa zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,18 promila, a istog dana oko 23,30 sati u ulici Denisa Špike su zaustavili 38-godišnju vozačicu koja je upravljala vozilom zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,55 g/kg u organizmu.

Oboje vozača su zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dalje, jučer je uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepraćen motociklist.
Naime, 44-godišnji motociklist je u srijedu, 25. listopada oko 22,35 sati u Zadru upravljajući motociklom zadarskih registarskih oznaka na Obali kneza Trpimira zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika izgubio nadzor te motociklom sletio u more.

Liječnička pomoć mu je pružena u OB Zadar, gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljeda, a obavljenim provjerama utvrđeno je izazvao prometnu nesreću u vrijeme kada je motociklom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,50 promila.

Također je na području Gračaca sankcioniran vozač teretnog vozila zbog počinjenih prometnih prekršaja.

Tako su policijski službenici Postaje granične policije Gračac prekjučer, 25.listopada u 22,40 sati na DC-1 u Otriću zaustavili teretno vozilo gospićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnjak bez korištenja sigurnosnog pojasa.

Provjerama je utvrđeno kako vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,37 promila i kako navedenom dionicom teretnim s dodanim priključnim vozilom upravlja unatoč postavljenom prometnom znaku zabrane prometovanja teretnih vozila iznad 3,5 tone, zbog čega je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prometnih prekršaja.