NOVO Dvije su osobe teže ozlijeđene u nesreći koja se dogodila jutros oko 06.10 sati na državnoj cesti DC-56 kod čvora Tromilja-Škabrnja.

Prometna nesreća se dogodila kada je 28-godišnjakinja upravljala automobilom Volkswagen zadarske registracijske oznake, iz smjera Zadra u smjeru Škabrnje te brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama, stanju ceste te atmosferskim prilikama, uslijed čega izlaskom iz blagog zavoja udesno, automobilom prelazi na suprotnu stranu kolnika, namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera gdje vozilom udara u prednji dio automobila Opel, zadarskih registracijskih oznaka s kojim je upravljala 40-godišnjakinja, a u kojem se kao putnica nalazila maloljetna ženska osoba.

Zbog zadobivenih ozljeda, obje vozačice i maloljetna putnica kolima HMP prevezene su u Opću bolnicu Zadar gdje su 28-godišnjoj vozačici i maloljetnoj putnici konstatirane teške tjelesne ozljede, te se 28-godišnja vozačica nalazi u životnoj opasnosti, dok 40-godišnjoj vozačici, zasad težina ozljeda nije poznata.

Na mjestu događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid, te je o događaju upoznato nadležno državno odvjetništvo. U vremenu od 06.10 do 08.20 sati navedena dionica DC-56 bila je zatvorena za sav promet te se promet odvijao obilaznim pravcima.

RANIJE Zadarska policija je u 6:10 sati dobila dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila
na državnoj cesti D56 kod čvora Tromilja-Škabrnja.

Prema zasad dostupnim informacijama, u sudaru su sudjelovala dva vozila, a tri osobe prebačene su u Opću bolnicu Zadar. Čeka se informacija o težini ozljeda.

Cesta koja vodi od Škabrnje prema Zemuniku Donjem bila je do 8:20 sati zatvorena za sav promet zbog provođenja policijskog očevida.