Višnjik će i ove godine postati „Zimski park". U tijeku su pripreme za tu blagdansku manifestaciju koja će trajati od 24. studenog 2022. godine do 15. siječnja.

Sportski centar upravo je objavio javni poziv za davanje u zakup površine za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, kada natječaj za 10 kućica po početnoj cijeni od 15 tisuća kuna nije polučio velik interes ugostitelja, ove godine u SC-u su se odlučili za drugačiji pristup. U zakup se tako daje površina od 200 kvadrata, a početna cijena postavljena je na 60.000 kuna + PDV. Prijave ugostitelja zaprimaju se do 2. studenog, a onaj koji ponudi najviše, sam će odlučiti koliko će kućica postaviti na zakupljenoj površini. Nabava i montaža kućica isključiva su odgovornost i trošak zakupca, koji ipak može dati dio prostora u podnajam.

- Imali smo par upita pa vjerujemo da će biti interesa za ovakav natječaj. Ako i ne bude, opet imamo dovoljno vremena za izmjene, istaknuo je direktor SC Višnjik Denis Karlović. 

Osim natječaja izmjene je doživio i sam program Zimskog parka.

 - Od početka je većina sadržaja bila namijenjena najmlađima i njihovim roditeljima, a sada ćemo cijeli program bazirati na njima. Kao i svake godine, očekuje ih lunapark i klizalište, a novost je „tubing", odnosno spuštanje niz ledenu nizbrdicu. Prema nekim procjenama, bit će 50 posto više leda nego lani, kada smo imali 800 kvadrata za klizanje. Djeci želimo približiti ovaj zabavan sport koji inače nije tipičan za naše podneblje. Prošle godine prodano je 20 tisuća karata, a ove godine s većom kvadraturom očekujemo da će ih biti i više, rekao nam je Karlović. 

Naglasak na najmlađima vidljiv je i na radnom vremenu manifestacije. Naime, kako doznajemo od Karlovića, program će trajati do 21 sat. Iako su pojedini koncerti, poput nastupa Darka Rundeka, privukli brojnu publiku, pozornica će služiti najčešće za predstave za najmlađe. Umjesto na otvorenome nalazit će se u šatoru kako bi se, bez obzira na vremenske uvjete, neometano mogle održavati radionice za djecu. 

- Program je još u izradi, za tjedan dana objavit ćemo više detalja, najavio je direktor SC Višnjika.