Biograd Boat Show (BBS), najveći srednjoeuropski nautički sajam slavi svoju 24. godinu,. Otvorenje BBS-a je u srijedu u Marini Kornati, a sajam će se odvijati od 26.-30. 10.2022., s više od 300 izlagača i 300 izloženih plovila.

Ovogodišnji Biograd Boat Show rasprodao je izložbeni prostor i održat će se u vrijeme vrlo snažnog nautičkog tržišta, gdje je potražnja za plovilima u cijeloj Europi velika, a ponuda sve manja. Budući da su rokovi isporuke novih plovila sve dulji, ovo je najbolja prilika da vidite najveći izbor plovila u regiji i osigurate najbolje uvjete i cijene isporuke.

Biogradski sajam doživio je najveći rast, prerastajući iz manjeg regionalnog u međunarodni sajam koji je pozicioniramo hrvatsku nautičku industriju i turizam doveo u vrijeme kada su se svi ostali nautički sajmovi suočavali s ozbiljnim izazovima. To postignuće je rezultat snage i komplementarnosti sadržaja Ilirije d.d., kao nositelja i organizatora sajma, objedinjujući nautiku, hotelijerstvo, kamping, ugostiteljske i zabavne kapacitete te komplementarne sadržaje i ponudu. Ilirija d.d. ove godine obilježava 65. obljetnicu svoga djelovanja i 45. obljetnicu izgradnje prve nautičke luke u Hrvatskoj, današnje hotelske marine Kornati gdje je 1977. osnovana prva charter flota u Hrvatskoj od 40 Elanovih plovila iz koje se tada sustavno započeo razvijati nautički turizam po cijelom Jadranu.

 Pored toga, Ilirija d.d. se dokazala kao profesionalan i siguran organizator, kako ovog događanja tako i cjelokupnog svog poslovanja u cjelini što rezultira dugoročnim uspjehom sajma i njegovim kontinuitetom u posebno izazovnim vremenima.
Održat će se brojne svjetske i hrvatske premijere plovila, uz obilje opreme i dodataka koji se mogu kupiti direktno, kao i brojne demonstracije novih proizvoda. Show je poznat i po gastronomskoj i zabavnoj ponudi s dobrom hranom u restoranima, odabranim ponuđačima rukotvorina na Festivalu Izvornosti, kao i zabavnom programu svake večeri nakon zalaska sunca.

Hrvatsko brodogradilište Monachus Yachts na biogradskom sajmu će imati svjetski debi svoje jahte Issa 45 Fly koja stiže ravno iz brodogradilišta. Ovo 15-metarsko retro plovilo u lobster stilu vrhunska je motorna jahta koja je sve samo ne retro kada je u pitanju njena napredna tehnologija.