U Obrtničkoj komori Zadarske županije u ponedjeljak održana je konstituirajuća sjednica Skupštine na kojoj su izabrani članovi uprave za novo četverogodišnje mandatno razdoblje od 2022. - 2026. godine. Održavanje sjednice Skupštine Komore bilo je moguće tek nakon provedenih izbora u udruženjima obrtnika Zadar, Biograd, Pag i Benkovac. Udruženja obrtnika dostavili su svoje novoizabrane predstavnike za Skupštinu Komore, Upravni odbor, Nadzorni odbor te za predsjednika Komore. Održavanje izbornih sjednica prethodila je Odluka Hrvatske obrtničke komore o održavanju izbora u cijelom komorskom sustavu.

Za predsjednicu Komore imenovana je Vesna Parić, vlasnica knjigovodstvenog obrta "Degenia" iz Zadra, koja će na tom mjestu naslijediti Antu Lukačića. Za potpredsjednike Komore imenovani su Emilijo Bajlo iz Zadra i Josip Smoljan iz Biograda.

Biogradski obrtnik Ante Lukačić predsjedništvo je preuzeo nakon ostavke dugogodišnjeg predsjednika, zadarskog ugostitelja Stipe Kneževića, u travnju prošle godine. S obzirom da je on "uskočio" u mandat koji je trajao od 2018. do 2022. godine, raspisan je novi natječaj, na koji su se javili on i Vesna Parić, koja je dobila više glasova delegata.

Upravni odbor Komore koje predstavlja operativno tijelo upravljanja poslovima i zadacima Komore je u sastavu Emilijo Bajlo iz Zadra, Stipe Bunja iz Biograda, Helena Grubišić iz Paga, Tomislav Glavić iz Benkovca te Ismet Seferagić iz Paga. Za Nadzorni odbor Komore imenovani su Alen Radeta iz Zadra, Josip Kulaš iz Benkovca i Leyla Dominis iz Biograda.

Sukladno Odluci HOK-e, Komora ima pravo predložiti tri predstavnika za Skupštinu HOK-e. Predloženi su sljedeći predstavnici; Vesna Parić, Emilijo Bajlo i Helena Grubišić. Izborna sjednica Skupštine HOKodržat će se početkom prosinca 2022. godine.