Ono na što su u više navrata upozoravali iz Akcije mladih, njihov županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač sada je doživio na vlastitoj koži.

- Ljudi imaju ogromnih problema s prijetnjama isključenjem vode, a sada sam tu istu prijetnju i ja dobio pa imam pismeni dokaz da to rade. Poslali su mi da sam dužan 6.400 tisuća kuna i da će mi isključiti vodu ako ne podmirim dug u roku od 15 dana. Na našu reklamaciju ispostavilo se da taj dug ne postoji, već jedan račun od 600 kuna. Ovakvi dopisi poprimili su oblik epidemije, dobiva ih svaki drugi čovjek, a još 2007. godine Ustavni sud je donio pravorijek u kojem se jasno kaže da se voda, struja i plin ne mogu isključivati. Može se ići na sudski i ovršni postupak, ali isključenje ne, a Vodovod to radi i tako krši zakone i propise. Oni to mogu jer im to dozvoljavaju Grad, DORH i policija. Ova tvrtka je uzurpirana od strane HDZ-ovaca, te može raditi što god hoće, bitno da se u njoj skupe potpisi za izbore, poručio je Pupić Bakrač na konferenciji održanoj danas ispred sjedišta te gradske tvrtke kojeg je usporedio s ruskim bunkerom.

- Lakše je tamo ući, istaknuo je Pupić Bakrač koji je Vodovod prozvao i zbog nepodizanja telefonske slušalice kada ih zovu brojni građani.

Županijskom vijećniku Akcije mladih sporan je i sam postupak isključivanja vode.

- Djelatnici Vodovoda potpuno nezakonito upadaju u privatni posjed, a za što je predviđena kazna do 5 godina zatvora. A ako vam isključe vodu, na adresi Put Stanova bb imate pravo uzeti 50 litara po članu domaćinstva. Vodu najčešće isključuju upravo najranjivijim skupinama, umirovljenicima. Kako će oni nositi tu vodu?! Vodovod radi nehumano, protuzakonito i neustavno, istaknuo je Pupić Bakrač pozivajući građane da im se obrate ako im se to dogodi te da se samostalno spoje na vodovodnu mrežu, kao što je to napravio jedan građanin iz Biograda.

Marjana Botić podsjetila je kako su i prije tri godine prijavu jednog građanina proslijedili DORH-u i Državnom inspektoratu.

- Iz Inspektorata su nam rekli kako ne mogu postupati jer nismo stranka u postupku, pa su tražili ime te osobe, koje im nismo dali jer smo joj garantirali anonimnost. Sad imamo ime i prezime i ponovno ćemo se obratiti DORH-u i Inspektoratu. Vodovod se mora uskladiti s Ustavom i Zakonom o potrošačima, kojeg ignoriraju, poručila je gradska vijećnica na konferenciji ispred zgrade Vodovoda. Direktora Tomislava Mateka zatražili smo očitovanje koje ćemo objaviti čim pristigne.