U sklopu projekta "B.Ready - Snažne udruge za otpornu zajednicu" u Benkovcu će se 18. listopada 2022. održati prva radionica za udruge u sklopu edukacije „Udruga: uhvati priliku, volontiraj, zaposli(se), doprinesi". Radionica će se održati s početkom u 14 h u prostorijama Creative HUB AGRRA-e, Šetalište kneza Branimira 37, 23420 Benkovac.

Na ovoj radionici sudionici će imati prilike saznati ili unaprijediti svoje znanje o tome kako osnovati udrugu i upravljati udrugom u skladu s važećim propisima, ali i što je umrežavanje i zašto je ono važno za uspostavu suradnje i partnerstava udruge s drugim organizacijama.

Treća tema odnosi se na komunikacijske vještine i u sklopu ove radionice bit će obrađena komunikacija s javnim tijelima i komunikacija s medijima. Predavači na radionici su Ivan Matić iz Ekološke udruge Zrmanja, Matej Mikulić iz Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA-e, te Željka Jurlina iz udruge „Eko-Zadar".

Broj mjesta na radionici je ograničen, a prijave se primaju na [email protected] ili 091 20 85 696.

- Kroz radionice želimo osnažiti prije svega one udruge koje još nisu dovoljno snažne da bi imale zaposlenike da krenu putem razvijanja projektnih ideja, pisanja i prijave projekata na natječaje, traženja i sklapanja partnerstava i suradnji s drugim organizacijama, te započinjanja obavljanja gospodarske djelatnosti, rekla je Nives Rogoznica iz udruge „Eko-Zadar", voditeljica projekta B.Ready.