Kuglači Zadra izborili su finale NBC kupa u Rumunjskoj i time osigurali jedno od prva dva mjesta. To znači da će već u studenom na Mocire stizati najbolje europske momčadi, jer je Zadar postao sudionik Lige prvaka!

Ulog u polufinalnoj utakmici je bio velik, jer gubitnik ide u borbu za 3. mjesto koje vodi u elitno europsko natjecanje. Favoriziranog domaćina, rumunjski Cluj, Zadrani su razoružali nakon prvih pojedinačnih susreta, što nije bilo čudno jer su krenuli s najboljima (Marinović, Vlajkov, Baranj...) naprijed.

Slijedila je dramatična završnica u kojem su Rumunji imali dva ponajbolja igrača i lovili čunjeve i prolaz, ali u tome nisu uspjeli te je Zadar zasluženo slavio 3:5 (3767:3771).

U sutrašnjem finalu u 15 sati Zadar će igrati protiv njemačkog VfB Hallbergmoos, koji je u polufinalu slavio 7:1. Zadru je to prilika da prvi put nakon davne 2002. godine osvoje ovo natjecanje, ali i da u ždrijebu za Ligu prvaka, koji će se održati 15. listopada u Zadru, imaju status nositelja. Najveći uspjeh Zadra u povijesti bilo je osvajanje Lige prvaka 2007. godine.