U nedjelju, 9. listopada, Seljačka tržnica Zadarske županije u Biogradu na Moru ima posebno jesensko izdanje. Uz veći broj izlagača koji će nuditi svoje domaće proizvode, posjetitelje očekuju dodatni sadržaji - besplatne degustacije, zakuska, nagrade za kupce, zabavni program za djecu i jesenski kutak. Cilj događanja je dočarati posjetiteljima pravi jesenski ugođaj i ponuditi im kvalitetne sezonske proizvode.

Prodaja domaćih proizvoda ispred Bure Centra počinje već u 7:30 sati, a posjetitelji će moći kupiti voće i povrće, suhomesnate proizvode, sir, basu, med, slastice, cvijeće, prirodnu kozmetiku i čajeve. Veliki hit su domaće mandarine OPG-a Miroslav Sršen iz Blaca kojem su biogradski kupci vjerni već godinama.

Kuhar Marin Banović zadužen je za marendu za posjetitelje. Od ranog jutra kreće priprema teletine s bižima. Uz marendu posjetitelje očekuju i besplatne degustacije domaćih proizvoda. Kupci mogu osvojiti mnogobrojne nagrade koje su osigurali izlagači.

Od 9:00 do 11:00 sati najmlađe očekuje zabavna i kreativna radionica te tradicionalne igre, a za poseban idiličan ugođaj kreiran je jesenski kutak za fotografiranje za koji se pobrinula biogradska blogerica Marijana Tomić.

„Jesen u našem kraju je posebna. Obilje jesenskih plodova je pravo bogatstvo koje naši OPG-ovi donose izravno iz polja do stola. Posjetitelji Seljačke tržnice, koja je u Biogradu aktivna svake nedjelje već šest mjeseci, cijene mogućnost neposredne kupovine svježih domaćih proizvoda i posebno nam je drago da im uz ovo posebno jesensko izdanje tržnice možemo ponuditi dodatne sadržaje te im tako zahvaliti na podršci", izjavila je Jasna Marijačić iz udruge Volim domaće koja organizira Seljačku tržnicu Zadarske županije.

Seljačka tržnica Zadarske županije ove godine je proslavila 9 godina. Jesensko izdanje tržnice koje će se održati u nedjelju, 9. listopada, u Biogradu na Moru ispred Bure Centra samo je jedno u nizu događanja koje Seljačka tržnica priprema povodom nadolazeće okrugle godišnjice.

Izlagači: OPG Svemir Žepina - voće i povrće, Obrt Nekić - prirodna kozmetika, čajevi i tinkture, OPG Grganović - cvijeće, OPG Marina Tokić - voće i povrće, OPG Marin Žuža - voće i povrće, OPG Roca - suhomesnati proizvodi , OPG Perica - med, OPG Nikola Dukić - voće i povrće, OPG Markoš - Pađenski sir i basa, OPG Miroslav Sršen - mandarine, OPG Anka Marinović - tikve, Plitvička štrudla.