Nakon istrage, koja je trajala više od godinu dana, javnosti su otkriveni novi detalji stravične prometne nesreće u kojoj je život izgubio 52-godišnji motociklist iz okolice Zadra

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv 29-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće. 

- Okrivljenom 29-godišnjaku se stavlja na teret da je 13. lipnja 2021. oko 21:10 sati, upravljao osobnim vozilom marke BMW kolnikom državne ceste D8 između mjesta Donje i Gornje Murvice, iz smjera Zadra prema mjestu Poličnik, pod utjecajem alkohola (najmanje 2,72 promila) i brzinom od oko 140 km/h na dionici prometnice na kojoj je brzina ograničena na 90 km/h. 

Tereti ga se da je uslijed navedenog, prednjim dijelom vozila udario u prednji dio motocikla marke Triumph kojim je upravljao 52-godišnji hrvatski državljanin iz smjera Gornje Murvice prema Zadru, u trenutku dok je motociklist, zbog pretjecanja vozila ispred sebe, prešao preko središnje isprekidane linije. Okrivljenik se vozilom, nakon udara u navedeni motocikl, nastavio nekontrolirano kretati kolnikom, a vozač motocikla je od siline udara odbačen s motocikla u nisko raslinje te je zadobio niz teških i po život opasnih ozljeda od kojih je preminuo na mjestu prometne nesreće, objavili su jučer iz DORH-a.