Zadar je šestu godinu zaredom bio centar hrvatskih kvizaša koji su se proteklog vikenda okupili u Arsenalu kako bi odmjerili znanje na „Memorijalu Mirka Miočića", koji je ove godine oborio sve rekorde.

- Bilo je više ljudi nego ikada! Kroz Arsenal je za vikend prošlo oko 300 natjecatelja. Na individualnom kvizu je sudjelovalo 158 natjecatelja, na ekipnom su se okupile 72 ekipe, a kviz parova je srušio sve rekorde s 94 para, rekao nam je Lovro Jurišić, voditelj tima koji je ove godine okupio i nova imena kako bi sastavili pitanja dostojna najpoznatijeg hrvatskog "jokera zovi", prerano preminulog zadarskog kvizaša Mirka Miočića.

Ništa manje posjećeni nisu bili ni tematski kvizovi, kao ni predmemorijalni Zadarski pub-kviz slučajno posloženih ekipa održan u caffe baru Bazen. Kao zanimljivost ovogodišnjeg izdanja Jurišić izdvaja i tematski kviz Indija, kojim su u suradnji s Veleposlanstvom Indije obilježili 75 godina indijske državne neovisnosti, a zbog čega je u Zadar stigao i veleposlanik Raj Kumar Srivastava koji je poželio sreću kvizašima.

Među njima bili su i lovci iz popularne emisije Potjera, Morana Zibar, Mladen Vukorepa, Dean Kotiga te Krešimir Sučević-Međeral, čiji je dvoboj sa zadarskim sociologom Svenom Marcelićem ispao idealna najava ovogodišnjeg Memorijala.

Najbolji rezultat na Memorijalu ostvario je Kotiga koji je u samostalnim nastupima odnio pobjedu na individualnom kvizu, iza sebe ostavivši Nevena Trgovca i Šimu Gverića, te tematskom kvizu „Indija", dok je na kvizu „Rainbow" bio treći, iza izjednačenih kvizaša Dražena Nemeta i Lukše Benića. Kotiga je s Pericom Živanovićem zauzeo i prvo mjesto u kvizu parova, u kojem su briljirali i Ivan Jurić i Lovro Jurišić (2. mjesto) te Neven Trgovec i Ivan Vulić (3. mjesto).

Kotiga i Živanović sa svojim su timom „malih umiljatih medvjedića", koji uz spomenuti dvojac čine Lukša Benić i Mladen Vukorepa, zauzeli drugo mjesto u ekipnom kvizu. Prvo mjesto osvojili su Johnny, Kare, Kina iiii mali Zeus, što su aliasi Šime Gverića, Karla Plazine, Nevena Trgovca i Ivana Žderića, dok je bronca otišla E timu kojeg su činili Karlo Lugomer, Rudi Mrazović, Maja Rogulj te Krešimir Sučević-Međeral. Ovaj lovac iz Potjere je pokazao najbolje znanje o svijetu, na istoimenom tematskom kvizu, a na „Domaćici" je osvojio drugo mjesto, izjednačen s Krunoslavom Valentićem. Najviše znanja na tom domaćem teritoriju pokazao je Kristo Kristić.

Sve rezultate možete potražiti na stranici organizatora, Kvizaške udruge Zadar.