Na Općinskom sudu u Zadru donesena je presuda protiv 57-godišnjaka iz Biograda koji je dobio dvije godine uvjetne zbog prijetnje smrću policijskom službeniku. Riječ je o osam godina starom slučaju, koji je vraćen sudu na ponovno postupanje nakon što je Županijski sud u Vukovaru ukinuo prvu, oslobađajuću presudu.

Sada je utvrđeno kako je 57-godišnjak 14. lipnja 2014. godine oko 11:45 sati u trgovačkom centru u Biogradu napao policajca, koji je bio izvan službe, ali mu je od ranije bio poznat jer ga je privodio kao višestrukog počinitelja različitih prekršaja koji se nije odazivao pozivima na sud. Okrivljenik je policajcu prišao kroz prolaz između dvije police te ga očešao po ramenu, a kada ga je ovaj pitao što hoće, 57-godišnjak mu je odgovorio:

"Ubit ću te, krvi ću ti se napiti, ti si mene privodio na sud, ti si meni kucao na vrata i ti si ometao moju obitelj".

Kako bi izbjegao daljnju komunikaciju, policajac je krenuo prema pultu za kruh, no 57-godišnjak ga je slijedio, unio mu se u lice i rekao:

"Likvidirat ću te, ali ne sada gdje ima puno svjedoka, pratim te, ja ću te naći", nakon čega je otišao iz trgovačkog centra.

Zanimljivo je kako je u prvom suđenju nedostajao ključan dokaz - snimka video nadzora u trgovačkom centru, no sud je nije uspio nabaviti ni u ponovljenom postupku. U izvješću Policijske postaje Biograd navedeno je kako se oštetila prilikom skidanja, no kasnije su iz iste postaje rekli kako je najvjerojatnije ipak uzeta i proslijeđena u Općinsko državno odvjetništvo u Zadru. No ni u njihovom spisu nije bilo snimke. I bez nje sud je poklonio vjeru policajcu te donio osuđujuću presudu protiv 57-godišnjaka.